Het Educaid-bestuur heeft de gewoonte om de vergadering te beginnen met een maaltijd. Erg plezierig voor de leden die rechtstreeks van het werk komen omdat ze direct kunnen aanschuiven en zich niet hoeven te haasten. Ook voor de sfeer binnen het bestuur is het prima omdat samen eten niet alleen gezellig is maar ook de onderlinge band versterkt. Het is niet voor niets dat in een groot aantal culturen samen eten als heel belangrijk wordt gezien. Voor de laatste vergadering stond een curry uit Kameroen op het menu. Natuurlijk met fairtrade en biologische producten. Het recept is eenvoudig.

Ingrediënten

  • 500 gram lamsfilet. Maar je kunt er natuurlijk ook kip voor gebruiken en voor de vegetariërs is Quorn of Dés een prima vervanger.
  • 150 gram uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 peper
  • 500 gram gepelde tomaten uit blik (tomaten in stukjes kan ook)
  • 2 ½ dl. kokosmelk
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 theel. kerriepoeder (Ik heb een mengsel van medium en hot gebruikt: 1 theel. van elk)
  • 1 snufje peper en zout
  • 1 eetl. gesneden koriander
  • 2 eetl. citroensap
  • Om de hoeveelheid te vergroten en omdat ik zelf van veel groente houd, heb ik een prei en een stengel bleekselderij toegevoegd.

Bereidingswijze

  • Het vlees moet in stukjes van een halve centimeter worden gesneden.
  • Snipper de uit.
  • Snij de knoflook en peper fijn.
  • Prak met een vork de tomaten fijn.
  • Doe de kokosmelk in een pan en laat het vijf minuten zacht koken, er verdampt dan wat vocht.
  • Voeg de knoflook toe en laat het weer vijf minuten koken.
  • Voeg vervolgens de peper, tomaten, tijm, laurier, kerrie en wat zout toe. Bij extra groente dit ook toevoegen.
  • Na vijf minuten kan het vlees erbij. Voeg de koriander toe en check of het vlees gaar is. Als het vlees gaar is neem de pan van het vuur, en besprenkel het gerecht voor het opdienen met het citroenspa en strooi er wat verse peper overheen.
  • Serveer met rijst.

Eet smakelijk!

Peter Lindhoud