Educaid is een samenwerking aangegaan met de nieuwe jonge stichting Amake, opgericht door oud-Windesheim-studenten Marjolijn van der Stelt en Mare Hokken.

Stichting Amake wil een groep tienermoeders uit Chipata (Zambia), en hun kinderen, uit klaarstomen voor hun individuele plek in de maatschappij. Marjolijn en Mare willen dat de jonge moeders een veilige geborgen plek krijgen en deze uiteindelijk kunnen verlaten met een zekere mate van financiële zekerheid, de garantie op een baan of een vervolgopleiding en de mogelijkheid om goed voor zichzelf en hun kinderen te zorgen. 

Educaid zal in de samenwerking Stichting Amake ondersteunen in hun doelen en helpen bij het opbouwen van het benodigde netwerk. Zowel in Zambia als in Nederland.

Educaid en Amake

Kinderen grootbrengen is al moeilijk genoeg, zonder je zorgen te hoeven maken over een dak boven je hoofd of over het feit dat er eten op tafel staat. De tienermoeders in Chipata, Zambia, moeten zich hier wel zorgen over maken. Stichting Amake wilt deze tienermoeders een toekomstperspectief bieden, door ze een eerlijke kans in de samenleving te geven.  Amake zet zich in om het welzijn van tienermoeders in Zambia te verbeteren door vaardigheidprogramma’s aan te bieden op het gebied van duurzaam leven. Dit vindt onder andere plaats door middel van kleermakerij, landbouw, kleinschalige bedrijven en het afmaken van de middelbare school.