Met trots en dankbaarheid melden wij dat het streefbedrag voor de bouw van een nieuwe verlosafdeling in Kanyanga is bereikt. Met de laatste donaties, van Stichting Zorg en Zekerheid en Stichting Re-Sell (Kringloopwinkel in ’s Gravenzande), is de begroting rond.

Nu de financiering is gedekt, starten de voorbereidingen op de bouw. Het is de bedoeling dat de bouw aankomend voorjaar start en dat deze voor het regenseizoen is afgerond, hopelijk in november 2020.

Stichting Educaid werkt samen met Wilde Ganzen om de bouw van de nieuwe verloskliniek in Kanyanga (Zambia) mogelijk te maken. De totale investering voor de nieuwe verlosafdeling bedraagt € 45.000.

De huidige kliniek Kanyanga Mission Health Centre in Zambia heeft maar twee bedden in haar kraamkamer. Terwijl er jaarlijks meer dan vierhonderd vrouwen bevallen. En als er meer dan twee vrouwen tegelijk moeten bevallen, worden er matrassen op de grond gelegd. Met een nieuwe verlosafdeling kan men de kwaliteit van zorg voor deze vrouwen verbeteren en hun baby’s een goede start in het leven te geven.